Seurainfo

Espoo Basket Team (EBT) on Suomen Koripalloliiton jäsenseura. EBT on Espoon Akilleksen ja EPS-Basketin fuusiona vuonna 1993 perustettu koripallon erikoisseura. Seura järjestää lasten, nuorten ja aikuisten koripallotoimintaa, niin harraste-, kilpa- kuin huipputasolla. Seuran toiminta-alueena on koko Espoo, mutta päätoiminta-alueet ovat Suur-Espoonlahti, Matinkylä-Olari ja Espoon keskus. Myös Kirkkonummelta on paljon pelaajia mukana seuran toiminnassa.

Jäsenmäärä

Seuran toimintaan osallistuu vuosittain 850 pelaajaa, joista 50 harrastaa seuran tenavaputkessa, 700 juniorijoukkueissa ja 100 aikuisjoukkueissa. Valmentajia seurassa on 60 ja joukkueiden taustoissa työskentelee satoja ihmisiä.

Toiminnan tavoite

Seuran tavoitteena on tarjota kaikille jäsenilleen mahdollisuus harrastaa liikuntaa ja koripalloa taitojensa ja tavoitteidensa puitteissa ja siten kasvattaa fyysisesti ja psyykkisesti hyvinvoivia kansalaisia.

Toiminnan perusperiaatteet

Seura tarjoaa kaiken ikäisille ja tasoisille mahdollisuuden harrastaa koripalloa hyvässä ja turvallisessa ympäristössä. Tavoitteena on tehdä seuran jäsenille koripallosta ja liikunnasta läpi elämänkaaren kestävä harrastus. Kasvamalla omassa kotiseurassa ja kulkemalla seuran pelaajan polkua kasvetaan ns. EBT:läisyyteen.

Seuran jäsenet, pelaajat, valmentajat ja vanhemmat muodostavat ison yhteisön, jossa kaikki ovat tasavertaisia ja yhtä tärkeitä. Seura kasvattaa uudet seuratoimijat itse omista junioripelaajistaan ja pelaajien vanhemmista. Seuran kasvatit jäävät junioriuransa jälkeen mukaan seuran toimintaan aikuispelaajina, valmentajina, erotuomareina, seuratyöntekijöinä tai omien koripalloa harrastavien lastensa vanhempina. Seura tarjoaa juniorien vanhemmille ainutlaatuisen mahdollisuuden olla aktiivisesti mukana tukemassa omien lastensa ja heidän kavereidensa harrastusta.

Seura ei ota velkaa, vaan toiminta rakentuu vahvan talkootoiminnan varaan. Kaikkien osallistumisella ja hyvällä yhteistyöllä saadaan aikaan paljon enemmän. Yhteiset tavoitteet, iloisuus ja tekemisen riemu ohjaavat toimintaa ja myönteisellä ja kannustavalla ilmapiirillä saadaan aikaan parhaimmat tulokset.

Arvot

Onnistuminen

Jokainen uskaltaa yrittää ja kokee onnistumisen iloa

Oppiminen

Opimme toisilta ja arvostamme palautetta

Auttaminen

Otamme vastuuta toisten auttamisesta, tukemisesta ja kannustamisesta

Yhteisöllisyys

Menestymme yksilönä, joukkueena ja seurana yhdessä tekemällä ja sopimalla